Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 vijver producten in 🏬 8 webshops

Vijveronderhoud

Het is belangrijk om de vijver goed te onderhouden, omdat er zich na verloop van tijd vele troebele deeltjes in het water ontwikkelen. Een goed vijveronderhoud voorkomt dat zweef- en draadalgen de helderheid van het vijverwater aantasten, maar ook dat andere schadelijke deeltjes zoals zich verspreiden.

Producten voor een schone vijver

Waterkwaliteit van de vijver

Ten behoeve van de kwaliteit van uw vijver kunt u dan ook het beste vijverreiniging aanschaffen, zodat deze stoffen uit het water worden verwijderd. Daarnaast kunt u uw vijver ook beschermen tegen takjes die uit de lucht komen vallen, door de planten tijdig te snoeien of een net boven het water te spannen. In deze webshop kunt u dan ook een keuze maken uit vele soorten vijvergereedschap en vijvernetten in allerlei formaten.

Bescherm uw vijver tegen vrieskou

Als de temperaturen zich gedurende de winter voor langere tijd onder de nul begeven, dan is het mogelijk dat de vijver dichtvriest. Door de vijver te onderhouden met een vijververwarmer zorgt u dat het wateroppervlak niet volledig bedekt wordt met een ijslaag. Dit zou onder water namelijk kunnen leiden tot de ophoping van schadelijke gassen die de gezondheid van uw vissen in gevaar brengt. Voor een correct vijveronderhoud dient u een vijververwarming aan te schaffen, die zorgt dat het vijverwater altijd in contact staat met de lucht. Op deze manier kunnen schadelijke gassen ontsnappen en wordt zuurstof in het water opgenomen.

vijver-expert.nl
Logo