Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 vijver producten in 🏬 8 webshops

Waterval

Vijverwatervallen zorgen ervoor dat het vijverwater altijd in beweging is en derhalve zuurstof en kooldioxide uit de atmosfeer absorbeert. Bovendien worden afvalstoffen afgegeven aan de lucht, wat betekent dat de waterval direct bijdraagt aan een beter watermilieu voor de vissen.

Meest populaire watervallen op Bol.com

Aanbevelingen bij de aanschaf van een waterval

Naast het functionele nut hebben watervallen uiteraard ook een esthetische functie. Het geluid en aanzicht van een vijver waterval is nu eenmaal erg mooi om te zien en geeft rust aan een drukke geest. De watervallen die u in onze webshop vindt zijn dan ook erg stijlvol vormgegeven en zijn een prachtige aanvulling aan uw vijver.
De afmetingen van een vijver waterval zijn belangrijk, omdat de hoogte ervan overeen dient te komen met de opvoerhoogte van de vijverpomp. Als de waterval een hoogte van twee meter heeft, dan dient uw pomp namelijk ook een opvoerhoogte te hebben van minimaal twee meter. Verder wordt er bij vijver watervallen ook vaak een aanbevolen pompcapaciteit opgegeven, zodat deze er mooi uitziet en er voldoende water doorheen stroomt. Het is dan ook raadzaam om de waterval te voorzien van een vijverpomp die voldoet aan het opgegeven aantal liters dat deze per uur benodigt. Voor een extra sfeervol effect zijn er zelfs watervallen beschikbaar die uitgerust zijn met mooie led-verlichting.

vijver-expert.nl
Logo