Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 vijver producten in 🏬 8 webshops

Fonteinen

Als je aan een vijver denkt, denk je aan een fontein. Dit is namelijk een van de populairste accessoires die men aanschaft ter uitbreiding van de vijver. Een vijver fontein werkt op basis van een vijverpomp, waarbij vijverwater aangezogen wordt om vervolgens omhoog gestuwd te worden.

Dit zijn de meest populaire fonteinen op Bol.com

Werking van de fontein

Het vermogen van de fonteinpomp is vaak gerelateerd aan de maximale opvoerhoogte en de hoogte van de fontein. Bovendien wordt het water sneller rondgepompt met een grotere hoeveelheid liters per uur. Wat een fonteinpomp echter speciaal maakt zijn de sproeikoppen waarmee deze uitgerust is. De sproeikop geeft namelijk een fysieke vorm aan de fontein. Hierbij kunt u denken aan fonteinen in de vorm van een enkele waterstraal, meervoudige waterstraal, vulkaan, schuimbron of waterbel.

De fontein en zijn vele gedaantes

Tuinfonteinen bestaan er in vele vormen. Om de vorm van de vijver fontein te kunnen maken, zijn de fonteinpompen uitgerust met een sproeikop. Voor iedere sproeivorm bestaat een aparte sproeikop, maar sommige fontein pompen kunnen meerdere vormen produceren. De zogenaamde “vulkaan” is een van de populairste sproeivormen, waarbij het vijverwater werkelijk uitgespuwd wordt zoals bij een vulkaan het geval is. Daarnaast kan een fontein ook uit een enkele waterstraal of meerdere waterstralen bestaan. Hierbij wordt het water uit één spuitgat ophoog gestuwd. Bij fonteinen die de vorm van een waterbel hebben, wordt daarentegen een andere techniek gebruikt. De sproeikop van de fontein pomp bevindt zich daarbij verder boven het wateroppervlak, zodat er een belvorm bovenop gecreëerd wordt. In sommige gevallen is de hoogte zelfs handmatig in te stellen met behulp van een verstelbare kraan.

vijver-expert.nl
Logo