Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 vijver producten in 🏬 8 webshops

Vijverpompen

Op vijver-expert vindt u vijverpompen en -filters van alle vooraanstaande merken in de vijverwereld. Van Ubbink tot Hozelock, welke pomp u ook zoekt, u zult hem zeker vinden in onze shop. Naast de vijverpompen vindt u uiteraard ook een ruim assortiment vijverfilters. De combinatie van deze producten staat garant voor een schone en gezonde vijver.

Circulatie

Iedere vijver heeft een vijverpomp nodig voor de circulatie van het water. Hierdoor blijft het water namelijk in beweging, behoudt het zijn kwaliteit en kunnen natuurlijke, biologische processen plaatsvinden. Zo geeft het vijverwater namelijk afvalstoffen af aan de atmosfeer en neemt het gezonde zuurstof en kooldioxide op.

Vijverpompen hebben verschillende doeleinden

Deze stoffen zijn van levensbelang als u een vijver met plantengroei en een gezonde bacteriële huishouding wilt creëren. Vijverpompen zijn daarnaast voor verschillende doeleinden te gebruiken, zoals de aandrijving van bijvoorbeeld een waterval, fontein of filter.
Er zijn verschillende soorten pompen verkrijgbaar, met ieder hun eigen capaciteit en vermogen. Het is dan ook belangrijk dat u een pomp aanschaft die bij de grootte van uw vijver past. Wanneer de vijverpomp in combinatie met een waterval gebruikt wordt, dan is het tevens van belang dat deze over een maximale opvoerhoogte beschikt die overeenkomt met de hoogte van de waterval. Dit betekent namelijk dat het vijverwater ver genoeg omhoog gepompt kan worden om via de waterval naar beneden te stromen. U kunt dan ook een groot aanbod van vijverpompen in onze webshop vinden, voor vijvers van verschillende groottes.

Synchrone en asynchrone motoren

Het voordeel van de asynchrone motor ten opzichte van de synchrone, is het feit dat deze relatief een grote capaciteit hebben en derhalve veel water verplaatsen. De rotatie ervan werkt slechts in één richting, waardoor de pomp tevens een gelijkmatige doorstroomsnelheid heeft. De waterdruk is echter laag, evenals het energieverbruik, zodat het water goed gereinigd kan worden door de interne filters. Dit wil zeggen dat de asynchroon motor minder energie verbruikt, terwijl deze een beter resultaat behaalt. Omdat dit soort vijverpompen een grotere hoeveelheid water voortstuwen kunnen deze ook grotere vuildeeltjes verdragen dan een synchrone pomp. Als u een beekloop heeft met een laag niveauverschil dan biedt een asynchroon motor uitkomst, omdat deze een lage stroomsnelheid heeft.

vijver-expert.nl
Logo