Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 vijver producten in 🏬 8 webshops

Vijverpompen

Vijverpompen voor alle toepassingen

Een vijverpomp is het hart van de vijver. Maar door de vele soorten pompen kan het best moeilijk kiezen zijn. Pompen zijn hoofdzakelijk in vijf verschillende categorieën te verdelen, namelijk voor het aanvoeren van water voor je filtersysteem, fontein, waterval of beekloop. Wil je juist water oppompen of je vijver leegmaken? Dat kan met een dompelomp. Hieronder zie je de selectie van pompen die wij aanbieden.

Welke vijverpomp heb ik nodig?

Op vijverpomp-expert vindt u een ruim assortiment aan vijverpompen, maar hoe weet u nu welke vijverpomp u moet kiezen? Het uitzoeken van een geschikte vijverpomp bepaalt u aan de hand van de manier waarop u de pomp wilt gebruiken. Wanneer u een schone, heldere vijver wilt creëren dan is een filterpomp de perfecte keuze. Wilt u daarentegen een prachtige fontein in de vijver? Dan dient u een pomp uit te kiezen die beschikt over een fonteinfunctie. Aan de hand van de menufilters aan de linkerzijde kiest u gemakkelijk de beste pomp uit voor uw vijver.

Een heldere, schone vijver

Heeft u een prachtige vijver in uw tuin aangelegd? Dan wilt u natuurlijk ook dat de kwaliteit van het vijverwater optimaal is. Een heldere, schone vijver met een goede waterkwaliteit waarin planten en vissen perfect kunnen leven. Om een goede leefomgeving te garanderen is het belangrijk om het water in de vijver te filteren. Dit kan met behulp van een vijverfilter of met een vijverpomp met geïntegreerd filter. De filter zorgt ervoor dat de losse vuildeeltjes uit het water worden gehaald, worden geëxtraheerd waardoor u daarna over een heldere vijver beschikt.

De mooiste fonteinen, beeklopen en spuitfiguren

Een groot gedeelte van de vijverpompen beschikt tevens over de mogelijkheid om een fontein, waterornament, spuitfiguur of waterval aan te sluiten op de pomp zodat u uw vijver net dat beetje extra mee kunt geven. In dit menu vindt u diverse vijverpompen met fonteinfunctie.

Voldoende zuurstof in het water

Met behulp van een beluchtingspomp wordt de hoeveelheid zuurstof in het water op peil gehouden. Zeker gedurende warme periodes in het voorjaar en in de zomermaanden is het aan te raden om een beluchtingspomp bij uw vijver te plaatsen. Uw planten en vissen zullen u dan eeuwig dankbaar zijn omdat een goed zuurstofgehalte van levensbelang voor ze is.

Water wegpompen

Is uw vijver lek en wilt u nu de vijver leegpompen zodat u de vijver kunt repareren? Of wilt u om een andere reden water wegpompen, bijvoorbeeld omdat uw kelder onder water is gelopen? Dan is een dompelpomp de perfecte pomp voor u. Met behulp van een dompelpomp wordt water binnen mum van tijd weggepompt zodat u over een droge vijver, dan wel kelder, beschikt.

Let op het formaat van de vijver

Weet u op welke manier u de vijverpomp wilt gebruiken? Dan is het ook nog belangrijk om te letten op het formaat van de vijver. Afhankelijk van de vijverinhoud kiest u een pomp uit die geschikt is voor uw vijver. Het is hierbij belangrijk om er op te letten of u wel of geen vissen in de vijver heeft rondzwemmen omdat dit mede de vijverinhoud bepaalt.

vijver-expert.nl
Logo