Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: πŸŽ–οΈ 543 vijver producten in 🏬 8 webshops

Alle vijverfilters

Een vijverfilter beschikt vaak over een samenstelling van verschillende filtertechnieken om het water zo goed en grondig mogelijk te reinigen. De meeste vijverfilters zijn namelijk uitgerust met een aantal filtercassettes die u kunt vullen met materiaal dat het water reinigt.

De meest populaire vijverfilters op Bol.com

De verschillende filtermaterialen

Het vijverwater wordt door middel van een vijverpomp door de filter gestuwd, waarbij vuildeeltjes opgevangen en geΓ«xtraheerd worden. Omdat een vijverfilter meestal uit verschillende cassettes bestaat, worden deeltjes van uiteenlopende groottes uit uw vijver gefilterd, zodat deze kristalhelder blijft en een gezond leefmilieu voor de vissen vormt.Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een aantal verschillende filtermaterialen, waarmee u de zogenaamde filtercassettes kunt vullen. Er is bijvoorbeeld filterkool dat niet alleen de fijnste vuildeeltjes uit het water verwijdert, maar ook ammoniak, fosfaten en organische afvalproducten filtert. Bij filterschuim, een ander filtermateriaal, is de dichtheid van groot belang, omdat dit de grootte van de vuildeeltjes, die het uit het vijverwater filtert, bepaalt. Wanneer u uw vijverfilter van filtermateriaal voorziet, dan wordt het aangeraden om ook te letten op de grootte van de poriΓ«n. Grotere poriΓ«n zorgen namelijk voor een goede aanhechting van de te absorberen moleculen, waarna de schadelijke stoffen gemakkelijk naar de kleinere poriΓ«n kunnen worden geleid.

Filter uw vijver met een drukfilter

Een van de meest gebruikte vijverfilters is de drukfilter. Drukfilters zijn geschikt voor vijvers met een inhoud van ongeveer 10.000 tot 15.000 liter. Een voorwaarde is dat er weinig of geen vissen in uw vijver zwemmen en dat er wel voldoende vijverbeplanting aanwezig is. Voor grotere vijvers is een drukfilter minder geschikt. Het belangrijkste voordeel van een drukfilter is het compacte formaat en de eenvoudige plaatsingsmogelijkheden. Andere voordelen zijn het eenvoudige onderhoud en de gemakkelijke bediening. Verder zijn drukfilters – naast hun filterfunctie – ook erg geschikt om beeklopen, watervallen of bruisstenen te voorzien van water en/of lucht.
Drukfilters bestaan in verschillende uitvoeringen, maar over het algemeen hebben ze een container met daarin de filters. Deze container wordt afgesloten met een deksel, waarop de slangaansluitingen en de bedieningskleppen zijn aangebracht. Drukfilters zijn ook verkrijgbaar met ingebouwde UV-lamp.
In de container van drukfilters zitten de filtercassettes, waarvoor vaak filterschuim gebruikt wordt. Door middel van de vijverpomp wordt het vijverwater hier doorheen geperst, zodat de vuildeeltjes uit het water gefilterd worden.

vijver-expert.nl
Logo