Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 vijver producten in 🏬 8 webshops

Vijverfilters

Niets zo belangrijk als een filter

Een vijver met vissen kan niet zonder filter. Een natuurvijver zonder vissen trouwens ook niet. Gezond water is enorm belangrijk. Een vijverfilter helpt bij het creëren van een gezonde omgeving voor de vissen en planten. Je hebt filters in verschillende uitvoeringen en soorten. Een UVC-filter voorkomt met UVC-verlichting groei van algen, terwijl een drukfilter filtert en tegelijkertijd het water hoog kan opvoeren. Daarnaast heb je ook volledige filtersets, inclusief pomp. Wil je grote objecten van het wateroppervlakte verwijderen? Maak dan gebruik van een skimmer. Een doorloopfilter is een (meer)kamerige-filter waarmee je het water grondig kunt reinigen.

Hoe werkt een vijverfilter?

Wanneer u in het bezit bent van een vijver wilt u natuurlijk ook dat het vijverwater helder is en dat het water in goede conditie is voor de vissen en/of planten in de vijver. Met behulp van een vijverfilter worden vuildeeltjes die in de vijver drijven geëxtraheerd. Dit gebeurt met behulp van een vijverpomp die het water door de filter stuwt. Doorgaans bestaan filters uit meerdere cassettes waar de verschillende deeltjes uit het water worden gefilterd. Zoals cassettes met filterkool of filterschuim.

Veelgebruikte drukfilters

Een veel verkochte filterpomp is de zogenoemde drukfilter. Een drukfilter heeft een compact formaat en is gemakkelijk te plaatsen. Drukfilters kunt u alleen gebruiken voor vijvers waarin weinig of geen vissen rondzwemmen en die een inhoud hebben tussen de 10.000 en 15.000 liter. In sommige drukfilters is eveneens een UVC-lamp aangebracht zodat ook algen direct worden verwijderd uit uw vijver en u beschikt over een prachtige heldere vijver. Een bijkomend voordeel van de drukfilter is dat deze ook te gebruiken zijn om bijvoorbeeld beeklopen en watervallen van water en/of lucht te voorzien

vijver-expert.nl
Logo