Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: πŸŽ–οΈ 543 vijver producten in 🏬 8 webshops

Pompen en filters

Of u nu een watervalletje wilt maken of uw vijverwater door een filter wilt pompen, u zult in bijna alle gevallen een vijverpomp nodig hebben. De vijverpompen in ons assortiment zijn voor alle doelen inzetbaar en u zult dan ook zonder twijfel de vijverpomp of het vijverfilter vinden waar u naar op zoek bent.

Dit zijn de populairste vijverpompen van dit moment:

Capaciteit

Hoe meer liter water er per uur door de vijver pomp verplaatst wordt, hoe groter de capaciteit van het apparaat. Bovendien staat er bij de specificaties van een vijverfilter vaak wat de maximale pompcapaciteit is die deze verduren kan. Derhalve is het verstandig om aandacht te schenken aan de compatibiliteit van de waterpomp, om een functioneel en efficiΓ«nt pomp-filtersysteem samen te stellen. Bij zowel vijverpompen als vijverfilters wordt ook de geschikte vijverinhoud aangegeven. Dit is tevens een belangrijke variabele waarmee rekening gehouden dient te worden.

Vuilwaterpomp voor de afvoer van vervuild water

Wanneer vervuild water afgevoerd moet worden, dan wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamde vuilwaterpomp. Vuilwaterpompen zorgen dat het sterk vervuilde water, zoals een vijver die al lange tijd niet onderhouden is, zonder problemen weggepompt wordt. Daarnaast zijn de vuilwaterpompen van Velda ook vaak aan te sluiten op vijverfilters, wat deze vijverpomp zowel handig als multifunctioneel maakt. Het wordt niet aangeraden om vuil water met een normaal vijverpompje af te voeren, omdat deze niet gemaakt zijn om vijverwater met extreem grove vuildeeltjes te verwerken. De sterke vuilwaterpomp wordt tevens gebruikt om water te verplaatsen dat niet via de riolering afgevoerd mag worden.

vijver-expert.nl
Logo