Vijvers, vijverpompen, filters en gereedschap: wij leggen het uit!

Een vijver in je tuin! Wie wil dat nou niet? Veel mensen denken dat het aanleggen van een vijver een lastig klusje is. Echter is het tegendeel waar: een vijver aanleggen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het vergt enige tijd, maar het resultaat is dan ook schitterend. Wij helpen je graag bij het aanleggen van een vijver, het aansluiten van een pomp, waar je op moet letten bij het kopen daarvan of bijvoorbeeld over het winterklaar maken van je vijver.

Hoe maak ik mijn vijver winterklaar?

Met het winterklaar maken van je vijver, leg je de basis voor een mooie vijver in de lente en zomer. Wij kunnen begrijpen dat het best lastig kan om goed materiaal te kiezen en goed zorg te dragen voor je vissen. Zeker voor een eerste keer kan het best lastig zijn om alle noodzakelijke punten inzichtelijk te hebben. Wij hebben alle belangrijke punten in het volgende artikel op een rijtje gezet, zodat je vissen de winter overleven en je volgend jaar direct een mooie vijver hebt.

  1. Lees hier mee over het winterklaar maken van je vijver

Een vijverbak of vijverfolie?

Wanneer je een vijver gaat aanleggen, heb je de keuze uit een vijverbak of vijverfolie. Maar wat is nou precies het verschil en hoe maak ik daar een keuze in? Ook kunnen er andere vragen spelen, als: welke materialen zijn er verkrijgbaar en wat is het verschil hiertussen? Wij leggen graag het een en ander voor je uit, zodat jij de beste keuze kunt maken.

  1. Lees hier meer over vijverbakken en vijverfolie